Aalpoel, Keurslager

De lekkerste droge worst

Wij produceren een ruim assortiment droge of verduurzaamde worst soorten. Deze worden uitsluitend gemaakt van puur vers vlees, zout en specerijen. Elke worstsoort heeft een eigen samenstelling qua vlees. Bijvoorbeeld een salami bestaat geheel uit varkensvlees en een cervelaat bestaat uit 40% mager rundvlees en 60% varkensvlees. Alle soorten hebben een vrij magere samenstelling, minimaal 80% mager vlees. Het vlees wordt zeer goed ontzeend en daarna aangevroren waarna het machinaal wordt gesneden tot de gewenste fijnheid.

Dan worden het zout en de specerijen toegevoegd en vervolgens afgestopt in natuurdarmen. Deze natuurdarmen geven door hun natuurlijke vochtregulerende werking het beste resultaat tijdens de rijpingsperiode. Elke worstsoort heeft zijn eigen soort darm.Cervelaat in een runderzakeind, boerenmetworst ring in een  kromme runderdarm, chorizo in een witvel, ongerookte metworst in een dunne varkensdarm, de mini worstjes in schapensnaren enz.

Sommige soorten worden tijdens de rijpingsperiode koud gerookt. De duur van de rijping is afhankelijk van soort en diameter en kan tot 5 maanden duren. Onze droge worst soorten behoren tot de absolute top van Nederland. In 2009/2010/2011 waren we Nederlands kampioen droge worstsoorten waarbij onze cervelaat is uitgeroepen tot de lekkerste droge worst van Nederland.

Een greep uit ons assortiment

Een greep uit ons assortiment

Op de foto's ziet u een selectie van onze zelfgemaakte droge worsten en vleeswaren. Hier ziet u een Voorizo. 

Salami di Voorst

Salami di Voorst

Een top salami gemaakt van het allerbeste varkensvlees. De salami heeft een milde knoflooksmaak. Hij is gemaakt naar origineel Italiaans recept. Let op de mooie struktuur op de natuurdarm!

Ongerookte mini's

Ongerookte mini's

Dit jaar zijn we weer kampioen van Nederland geworden en is onze ongerookte metworst uitgeroepen tot de lekkerste van ons land. Kom gerust eens proeven.

Aalpoel, Keurslager

Rijksstraatweg 91
7383AM Voorst
0575501235
0575501235

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 17:30
woensdag 08:30 - 17:30
donderdag 08:30 - 17:30
vrijdag 08:00 - 17:30
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten